Daniels blogg

Prag 2018

Efter att ha gjort en lyckad testflygning till Stockholm i början av december var det dags för Maja att åka på sin första utlandsresa! Vi flög med Finnair till Prag via Helsingfors, något som visade sig vara enklare än att ta svängen via Arlanda. I Helsingfors behöver man nämligen inte byta terminal, vilket gör att man kan spendera sin tid i butiker, restauranger eller annat, och sedan knalla till sin gate. Vi passade även på att besöka flygplatsens lekrum, där Maja kunde springa av sig lite. Hon kunde göra något liknande på hemvägen och det lekrummet lyckades jag få med på bild.

Under resan blev det två flighter med ATR 72, och en var med Embraer E-190 och Airbus A320.

Att ha med sig barnvagn gick bättre än förväntat – här i Umeå blev den inplastad och lagd på bagageband, men i Prag fick vi ta med den ända till flygplanet. Vi hade bokat en lägenhet via Airbnb, och den hade allt vi kunde önska oss. Verkligen ett smidigt sätt att bo om man bara kollar upp vad man får!

Då jag och Anneli varit i Prag tre gånger tidigare kändes det lite som att komma hem, fast utomlands.

Under våra åtta dagar på resande fot hann vi med sightseeing, god mat, shopping, ett besök på utmärkta Prag Zoo, och att se hockeylegendaren Jaromír Jágr då hans Kladno gästade Slavia Prag.

Maja har skött sig riktigt bra och har vinkat och lett mot halva Prag. En riktig glädjespridare!

Här kommer ett gäng bilder i ett album från resan. Jag tänkte först sprida ut dem i inlägget, men då hade det blivit tre kilometer långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.