Kruusing (uppdaterad)

Igår kväll bestämde jag mig för att ge mig ut på en cykeltur för att se om jag kunde hitta något fint att fotografera. Jag cyklade till stan och ner till älven. Där var det ganska mycket folk men jag tänkte inte mer på det eftersom det är både helg och sommarvarmt. Då jag svängde upp vid Filmstaden såg jag fler människor – många fler. De stod på rad längs hela Storgatan och tittade på något (antog jag…) så jag gick uppåt. En del veteranbilar rullade förbi och efter ett snabbt samtal till min käre bror så visste jag att det var cruising i stan.

Jag hade ju med mig kameran som sagt, så jag hittade ett bra ställe (vid övergångsstället med fartgupp – genius!) och började fota. Efter en stund provade jag att filma lite också med kameran. Filmerna blir inte direkt Star Wars-kvalitet, men what the heck, det kostar ju inget heller. 🙂

Det var en minst sagt blandad skara av fordon som rullade fram och tillbaka, och det var även många olika åldrar på passagerarna. 🙂

Drygt en timme senare begav jag mig hemåt och började knåpa ihop en film av det jag spelat in. Som sagt så är det ingen videokamera, och Windows Movie Maker gjorde sitt bästa för att ge mig sammanbrott, men nu är jag ganska nöjd med slutresultatet i alla fall! 😀

Jag har gjort två versioner, en liten och en lite större. Om din uppkoppling klarar den större så rekommenderar jag den. Den lilla har klart sämre bild och burkigare ljud, men man ser vad det föreställer. 😛

Liten film (knappt 4,5 MB)
Större film (cirka 14 MB)

”…jag är ute och sladdar med PV:n och lyssnar på Sator.”

Imor…senare idag tänker jag göra någon sorts fotoalbum också. Det blev ändå 200+ bilder. :mrgreen:

——————

Uppdatering:

Nu finns ett fotoalbum med 139 bilder att titta på. 🙂