PEZ-problem

Ibland hittar jag bra idéer på olika ställen och presenterar dem här. På så vis ser det ut som om jag är jättesmart och klurig. Jag ska bara sluta berätta varifrån jag får idéerna. 😛

Vem gillar inte PEZ? Hårda tanddödare i olika smaker som serveras ur vad som måste beskrivas som halsen på olika figurer och karaktärer. Nyligen såg jag en sida där någon fått idén att skära bort lite av själva foten på PEZ-behållare för att sedan sätta fast dem i kamerans blixtsko (alltså där man vanligtvis sätter fast en extern blixt).

Här är en länk till sidan, och här är ett par förklarande bilder från den:

MacGyvers kamera

Ser ju inte så klurigt ut att skära till PEZ:en så den går att sätta fast på kameran, men jag har fått problem!

Utan att kika på min egen kamera så köpte jag en PEZ och satte mig med köttyxan i högsta hugg för att finlira lite…då jag upptäckte att blixtskon inte ser likadan ut som de på photo.net. Om man kikar på bilden nedan (som jag stal från denna sida) kan man se att biten som ”greppar runt” sitter på blixten och inte på kameran.

Dumma kamera

Jag skulle alltså behöva någon sorts adapter mellan kameran och PEZ-behållaren. En som inte (alltid) sitter fast i varken kameran eller PEZ:en eftersom jag vill:

1) kunna använda en blixt också om jag köper en sådan någon dag.
2) ha möjlighet att byta PEZ-behållare. Timon kanske fungerar i vissa situationer, men andra gånger vill man ha Darth Vader, Ior eller Speedy Gonzales.

Idag har jag lärt mig att PEZ kommer från ordet PfeffErminZ.