Procordia – bättre på ketchup än humor

Internetradioteatern presenterar: ännu ett avsnitt av Dumma frågor till stora företag.

Denna gång har turen kommit till Procordia Food och den eviga frågan om hur företag beräknar bäst före-datum.

Mitt mail till dem:

Hej!

Här hemma har jag en ketchupflaska från er och funderar över en sak jag såg idag. Enligt flaskan är bäst före-datumet:

18 03 2007
15:34

Nu undrar jag dels hur man kan beräkna dessa datum med minutprecision när hållbarheten är över ett år, men även vad som händer i flaskan just 15:34. Blir det något liknande ”Terminator 2” där man känner till den exakta stunden för jordens undergång…fast denna gång i tomatform? Om jag råkar ha kvar flaskan ända till mars nästa år, bör jag då vara orolig för min egen säkerhet? Eller kvarterets?

Jag hoppas du kan hjälpa mig med min nyfikenhet!

Med vänliga hälsningar,

Daniel

Och idag kom svaret från humorfabriken:

Hej och tack för din E-post.

Klockslaget betyder att flaskan är tillverkad 15:34.

Med vänlig hälsning

Procordia Food AB
Konsumentkontakt
Ann-Christin Carlström