Findus – lika roliga som Procordia

Efter gårdagens misslyckande med att få reda på hur Procordia vet vilken minut min ketchup exploderar gjorde jag ett nytt försök på kvällen. Det tunga artilleriet, frysta salladsgrönsaker, plockades fram och sen bytte jag ut lämpliga delar och skickade samma mail en gång till, fast till Findus.

Redan nu på morgonen fick jag svar, så det var imponerande! Tyvärr så kom även Findus med undanflykter att explosionstiden inte alls har med bäst före-datumet att göra, utan med tillverkningen.

Hej, tack för Ditt mail.

Märkningen betyder bäst före utgången av juli 2007. Tidsangivelsen 15:53 hör ihop med förpackningsdagen som börjar med ett L följt av fyra siffror t ex L6054 som betyder den 23 januari 2006.

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Med vänlig hälsning
FINDUS KONSUMENTKONTAKT

Bibban Svensson

Någon som har en logisk förklaring till hur 6054 blir 23 januari 2006? Om vi antar att sexan i början anger året så återstår gåtan hur 054 blir 23/1. Det är inte den 54:e dagen på året… Men om man lägger ihop 2+3+1 (från 23/1 alltså) så blir det sex. Vilket både är den första siffran och den logiska följden då man läser 054 baklänges…och inte bryr sig om nollan.

Och allt jag från början ville veta var om jag behöver gå till skyddsrummet i mars 2007, eller om det räcker med att ställa ut flaskan på balkongen…