Så ni har slut på atmosfär på burk?

Nu har det trillat in svar igen! Denna gång gällde frågan den mystiska skyddande atmosfär som kött ofta förpackas i…i alla fall enligt producenterna. Frågan såg inte exakt likadan ut till de olika företagen, men poängen blir densamma. 🙂

Hej!

Jag läste på er sida att det konsumentpackade köttet är förpackat i skyddande atmosfär, och det är ju klurigt. Men ibland när jag har handlat och packar upp varor hemma råkar jag göra hål i förpackningar, och då kommer det ju in vanlig atmosfär i förpackningen och kontaminerar köttet.

Kan man köpa skyddande atmosfär på burk och spraya in i förpackningen och sen tejpa för hålet, eller har ni några andra smarta tips?

Tack på förhand!

/Daniel

Hej!

Tack för att du har hört av dig till oss. Modifierad atmosfär innebär att syremängden i luften har ökats till 80 %. Bakterier trivs nämligen inte i luft med för mycket syre och produkten får därmed en längre hållbarhet. I vanlig luft som vi andas är syremängden 21%.

Har du fler frågor eller synpunkter är du välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning
ICA Kundkontakt
Helena Svensson

Hej,
Hållbarhetsdatumet gäller i obruten förpackning.
Du bör därför tillreda eller frysa färsen då förpackningen är trasig.
Om du ska frysa den bör du lägga den i en ny plastpåse.

Med vänlig hälsning
Scans Matforum

Som vanligt svarar företagen mer på frågan de skulle vilja få än den som jag har skickat… 😛