Sandra, Coca-Colas humoransvarig

Jag skickade mitt mail 4/4 och fick svar idag. De verkar lägga mer pengar på reklam än att svara på tunga konsumentfrågor…

Hej!

Jag har en fråga angående en reklamfilm jag såg för Coca-Cola Light, där en kille och en tjej sitter i någon sorts väntrum och det finns en stor knapp på väggen samt en skylt där det står ”Don’t push this button” med stora bokstäver.

Killen trycker ändå på knappen och får jag-vet-inte-hur-många colaburkar i huvudet…och blir alldeles salig. Nu tänkte jag att det borde kunna vara ett skojigt partytrick att göra något liknande hemma men har några frågor innan jag börjar snickra:

– Hur många burkar behöver man för att det ska bli lika roligt som i reklamfilmen?

– Är risken för skallskador stor, eller vägs den upp av alkoholens smärtlindrande egenskaper?

– Gör det mindre ont i huvudet om man använder de lättare Light-burkarna? För de är väl lättare? Konstigt namn annars…

– Hur gjorde killen i reklamfilmen för att drickan inte sprutade ut efter att ha blivit omskakad? Jag testsläppte en burk från taket och öppnade den, och nu måste jag torka golvet.

Tack på förhand!

/Daniel

Hej Daniel!

Tack för ditt mail.
Kul att du gillar vår nya reklamfilm!
Tanken med filmen är att på ett humoristiskt sätt visa att det är svårt att motstå nyfikenheten till att prova vår nya Coca-Cola light. Namnet light innebär att produkten innnehåller mycket få kalorieer och därmed blir ett mycket bra alternativ för t ex. diabetiker eller för dem som vill minska sitt dagliga kaloriintag.

Hälsningar,
Sandra
Konsumentkontakt
Coca-Cola Drycker Sverige AB

Hon svarade på en fråga av fyra, den om light hade något med vikten att göra. För att få svar på de andra måste jag nog vända mig till högre instans. 🙂