Ingesson till VM 2010

I ett VM där Sverige gjorde en blek insats, italienarnas ben som vanligt förvandlas till överkokt pasta så fort de närmar sig straffområdet och mycket handlar om filmningar som tyvärr lönar sig, vore det skönt att se lite resoluta spelare som inte gör sitt yttersta för att lura till sig fördelar. Senast var det Thierry Henry, som jag vanligtvis gillar, som fick märkligt ont i ansiktet efter en liten smäll i bröstet – vilket ledde till frisparken som gav Frankrike 2-1 mot Spanien. 🙄

Klas Ingesson

Därför värmde det i hjärtat då jag idag kollade på Ingesson till VM 2010, en sida som är reklam för en bank, men med stor humor! Klas Ingesson, mittfältsgiganten i landslaget på 90-talet, övertalas att motvilligt satsa på en comeback till VM i Sydafrika 2010 och får hjälp av en överambitiös tränare. Man kan följa Klas framsteg i ett gäng videoklipp och se honom skjuta ner en tall, prova den misstänkt tajta uniformen från 1994, träna på att lägga den avgörande straffen i finalen och även se hans granne Elsie bli tillfrågad om hon kan vattna Klas blommor då han är borta. 😀