Jag på IMDb?

IMDb, eller Internet Movie Database, är en enorm databas över filmer, skådespelare och en massa annat i branschen, men det känner du säkert redan till. Det är dock lite knepigt att komma med där eftersom inte så många skapar filmer som känns värda att ta med (plus att det är jobbigt att göra en hel film), och att klämma in sitt namn i en Hollywoodproduktion är inte det enklaste heller. Men nu har jag dock hittat ett sätt att komma med! 😀

Det började med att jag kollade efter ett klipp från The Daily Show på YouTube, där de för en gångs skull inte klarar av att hålla masken under ett nyhetsinslag. Under tiden hittade jag detta klipp från Sundance där Stephen Colbert (som är med i TDS-klippet) donerar pengar till The 1 Second Film för att komma med som producent.

Jag kollade på deras sida och där kan man läsa att alla som ger minst en dollar kommer med i eftertexterna, men har även möjlighet att skicka in sitt namn och stå med på filmens IMDb-sida. Jag tänkte att en hundring kan jag avvara på skoj och drog till med 13,07 dollar. Det blev ett par kronor mindre men det är inte lätt att gissa. 🙂

Nu ungefär en vecka senare fick jag mail om att mitt namn finns med på producentlistan (med länk hit och allt) så jag knappade mig igenom IMDb:s uppdateringssida och nu är det bara att vänta. 🙂

Vad är The 1 Second Film? Det är en film som kommer att visa tolv målningar i två bildrutor var (det går 24 på en sekund – logiskt värre) och sen blir det eftertexter och ”making of”-dokumentär i cirka 90 minuter. 😀

Efter premiären kommer målningarna att auktioneras ut och alla filmens vinster går till Global Fund for Women. Så förutom att kunna komma med på IMDb skänker du pengar till en god sak. 🙂

Ger man:

  • 1-9,99 dollar blir man associate producer och får nöja sig med att vara i samma kategori som Pauly Shore. 😛
  • 10-99,99 dollar blir man producer, som jag, Charlie Kaufman, Bill Pullman, Stephen Colbert och Spike Jonze.
  • 100 dollar eller mer blir man executive producer och får stå tillsammans med Tom Arnold och Tom Green. Kanske lika bra att hålla sig till vanlig producent? 😉

Se resten av kändislistan här.