Gingerbread Cribs

Igår blev det äntligen byggstart för pepparkakshuset! Arbetet avslutades 6/12 2006 och byggnaden är en enplansvilla med ett rum utan golv. 😛

Det började dåligt eftersom båda de prefabricerade takbitarna hade varsin spricka rakt över, plus att en av skorstensbitarna visade sig bestå av tre delar. Sen fortsatte det med små missöden som att det smälta sockret (som används till lim) inte ville smälta jämt och fint, utan blev lite klumpigt på vissa ställen, samtidigt som det inte smälte förrän långt senare på andra.

Dessutom blev kristyren först för tjock så jag slängde i en äggvita till, och sen blev det gul snö en stund eftersom jag tappade ner äggulan också, men det löste sig ganska bra till slut. 🙂

Huset ser ut som ett hus, det föll inte ihop, non-stopen sitter ungefär där det var tänkt och jag snålade inte med kristyren. Helt klart en hyfsad start på min karriär inom husbygge – bra att ha om min karriär som filmproducent skulle implodera. 😀

Pepparkakshuset
Pepparkakshuset