Presenter och filmer

Milton fick några julklappar av sin snälla husse och som tur är gillar han dem alla. Förutom de på bilden fick han även en stor tuggknut, som i och för sig uppskattas men inte är lika rolig som skohornet då jag viftar runt det med ljussabelljud. 😛

Miltons julklappar
Här har Milton fullt upp med märgbenet medan tuggbenet får en stunds vila. Bilden togs 23/12 (jag jobbade ju på julafton så han fick dem tidigt) men otroligt nog finns båda sakerna fortfarande kvar. 😯

Apropå presenter vill jag göra en ”shameless plug” för den andra hundbilden jag skickat till Elisabeth. Den var egentligen tänkt som födelsedagspresent, precis som pirathundsbilden, men då hade jag inte tid och sen glömde jag bort det ett tag. Men nu är den skickad, levererad av postgeten och mottagen däur neure.

Zelda och Caesar 3 pirater
Den observante läsaren kan se att tekniken är densamma som på julkortet, om än i större skala. Precis som tidigare kan det nämnas att idén kommer från Moderskeppet.se. 🙂

On the Waterfront Senaste offret i min biblioteksfilmturné är On the Waterfront där en ung Marlon Brando spelar en före detta boxare som är indragen i en härva med hamnarbetare som har en korrupt ledning.

Klart sevärd även denna, mycket tack vare Brando men även Rod Steiger som hans bror, Lee J. Cobb som skurk och Eva Marie Saint (i sin första filmroll), som vann en Oscar för bästa biroll…trots att hon har den kvinnliga huvudrollen. Filmen vann sammanlagt åtta Oscars 1955, så helt otippat var det inte att den skulle vara hyfsad. 😉

Nästa film på tur är nummer två av redan sedda filmer (efter Amadeus), nämligen Spielbergs motoristdrama Duel. Är man nyfiken på mer om den filmen rekommenderar jag Mickes recension på MovieboX.se. 🙂