I love the smell of nyårsraketer in the evening

Noojeer 2007Så var en spännande kväll avklarad! Ja, inte direkt spännande med tanke på att jag knallade ner till stan med Milton och stod där i ett par timmar, utan eftersom jag inte hade någon direkt aning om hur han skulle klara av alla fyrverkerier. Det var ju hans första nyårsafton. 🙂

Redan under dagen visade han lovande tecken på att inte bry sig speciellt mycket om smällarna på himlen. Då vi var ute och gick och någon brände av ett gäng raketer inte så jättelångt bort tittade Milton bara förundrat en stund innan han fortsatte med det han höll på med.

På stan träffade vi Emanuel så vi utgjorde nykterhetstrojkan i havet av berusade fjortisar, men i Rådhusparken var medelåldern nog högre…bland det berusade folket. 😉 Milton fortsatte i alla fall med sin Ferdinandstil och satt hellre där på gräset (i brist på snö) och luktade på champagnekorkarna än att springa runt och stångas.

Vid midnatt hade vi gått ner mot älven och stod inte långt ifrån där de sköt upp alla exploderande pengar, men Miltonand var ganska oberörd trots kraftiga smällar och upplyst himmel. Ibland stod han och tittade upp på de många färgerna men han kunde lika gärna stå och tugga på en plastpåse eller lukta på något. 😀

Noojeer 2007 Noojeer 2007 Noojeer 2007
Några av de många fyrverkerierna.

Så till slut gick allt över förväntan, och trots moster Majvors tips om att åka ut till en ljudisolerad hydda i ödemarken. Milton klarade sin första nyårsafton galant och slocknade direkt vi kommit hem. Det blev ändå 3½ timme utomhus bland många nya intryck. 🙂

Gott nytt år till er alla!