Cox hos Colbert

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Brian Cox
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor Religion

Populärfysikern Brian Cox besökte för några dagar sen The Colbert Report för att prata vetenskap och om sin nya bok Why Does E=mc²?. Som vanligt är det både roligt och lätt att hänga med i även om man inte är partikelfysiker själv. Jag har beställt boken men räknar inte med att jag gör några vetenskapliga upptäckter den närmaste tiden. 😉

En annan fysiker som vars bok (ett par böcker till och med) jag läst är Richard Feynman, som jobbade vid Los Alamos under Trinityexperimentet på 1940-talet och senare fick han Nobelpriset i fysik. Efter Challengerolyckan 1986 var han med i kommittén som utredde vad som hänt. En ganska stor karaktär inom fysiken alltså. Men speciellt den första boken, Surely You’re Joking, Mr. Feynman!, var intressant och samtidigt personlig. Han pratar om allt från sin uppväxt där hans pappa lärde honom att vara nyfiken på världen, till sin studietid på olika universitet och de senare åren i livet. Feynman avled 1988 i cancer.

Här är en till video med Brian Cox, där han pratar om LHC-experimentet i Schweiz.