HockeyAllsvenskan omgång 48: Växjö

Torsdagen började och slutade med hockeymatcher som inte gick som jag önskat. Först Sveriges förlust mot Slovakien i OS och sen blev Löven poänglösa mot Växjö efter 2-3. Då lagen möttes i november vann Löven efter förlängning men den här gången hade de ledningen med 1-0 och 2-1 utan att kunna säkra hemåt tillräckligt för att vinna. Växjö hade powerplay i tredje perioden då Olli Korkeavuori lyckades rensa pucken från egen zon, över hela banan och över plexit bakom Viktor Fasth i Växjös mål. Första gången jag sett det och han belönades med en utvisning för puck out där bortalaget gjorde mål.

Löven kämpade på och var riktigt nära att kvittera i slutet. Till skillnad från många andra matcher under säsongen fanns en kämpaglöd hela vägen vilket gör förlusten lättare att ta men surare ändå. Är det hängskallar som glider runt lite lojt är de förmodligen inte nära att vinna men då blir man förbannad istället. I en match som i kväll känner man med spelarna, som verkligen försökte även om det inte finns den stabilitet som man önskat i spelet.

Två hemmamatcher återstår av serien. Nästa är på onsdag mot Troja och sen avslutas hemmaspelet mot Mora på söndag.

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • ”< ÄRNH M"?
 • Aki Heino och Niklas Jihde med försnack.

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • Jihde antecknar innan match.
 • Försök att spionera på hans papper. Verkar vara mycket om tränarna.

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • Marcus Jonsson manglar en Växjöspelare till linjedomare Ahlströms förskräckelse.
 • Johan Svedberg hade trevligt under intervjun.

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • Always with the skates!
 • Johan Markusson vänder spelet för Växjö.

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • Växjö har precis gjort mål bakom Patrick Galbraith.
 • Coach?

Löven-VäxjöLöven-Växjö

 • Swing and a miss. Magnus Isaksson (22) hade öppet mål men missade…
 • Vild kamp för att kvittera men det blev inga fler mål.

Löven-Växjö

 • Glada miner för Janne Karlsson och hans mannar.