Daniels blogg

Lurad och hörlurad

I fredags trodde jag att jag och Anneli skulle ut och äta middag tillsammans, som ett trevligt avbrott i arbetsveckan innan jag skulle jobba helg. Det jag inte visste var att det också planerats för en tidig 40-årspresent. 

Efter att jag blivit överraskad utanför restaurangen av mamma, pappa, bror och syster, Curt, Ole Martin och Ann så avnjöt vi en god middag innan det drogs vidare mot hemligt mål. Till slut hade vi hamnat borta vid Umeå Flygklubb, där kvällens instruktör Andreas mötte upp.

Efter en kort genomgång fick jag och Ole Martin hoppa in i klubbens Piper PA28-161 Warrior (mer info om planet) och sedan rulla iväg för start, precis som de större flygplanen man brukar åka med från flygplatsen.

Under en halvtimme fick vi sedan känna på snäva svängar, simulerat motorbortfall, njuta av en vacker utsikt, och jag fick prova på att sköta kontrollerna en stund. Efter en touch-and-go svängde vi runt igen och jag fick ta över då vi gjorde en ny inflygning och landade (där Andreas skötte gasreglaget, men ändå!), innan vi parkerade och klev ur.

Om någon får möjlighet att testa en provflygning rekommenderar jag det verkligen! Jag tyckte det var en riktig höjdpunkt och skulle gärna prova på fler gånger.

Än en gång, ett stort tack till alla inblandade (även Majas moster Maria med sambon Anders som var barnvakter) för en lika rolig som överraskande kväll!

/Maverick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.